Foto bij "Het is leuk om het aanbod mee vorm te geven."

"Het is leuk om het aanbod mee vorm te geven."

Els De Bruyn, Katrien Verhaegen en Yvonne Wanders werken samen in het Huis van het Kind Borgerhout. Ze helpen een diverse groep mama's en papa's met al hun vragen rond kinderen grootbrengen. 

Wat is jullie vroegste herinnering uit jullie kindertijd?

Yvonne Wanders: "Ik herinner me vooral de knutseltafeltjes van mijn vader. Hij had die speciaal voor in de auto gemaakt. Zo kon ik altijd tekenen en kleuren in de auto en werd elke autorit leuk."

Katrien Verhaegen: "Ik speelde vroeger dikwijls buiten met kinderen uit de buurt. We bouwden kampen en ravotten in de bossen. Aan die tijd denk ik met plezier terug."

Els De Bruyn: "Toen ik 3 jaar was, nam mijn grootmoeder me mee om 'Nieuwjaarke Zoete' te gaan zingen. Ik weet nog dat ik van de buurvrouw een een 'Koetjesreep' kreeg. Toen vond ik dat heel speciale chocolade."

Waarom werk je voor de Huizen van het Kind?

Yvonne: "Tijdens mijn opleiding Gezinswetenschappen startte ik als vrijwiliger in het Huis van het Kind Borgerhout. Als onthaalmedewerkers zocht ik samen met ouders naar oplossingen voor hun vragen."

"Nu ben ik groepswerker. Ik begeleid oudergroepen in Borgerhout en de Speelhaven in Huis van het Kind Antwerpen-Kiel. We bespreken thema's die met opvoeding te maken hebben. Ouders delen ook hun ervaringen. Ik vind het geweldig dat ik ouders kan helpen om hun netwerk te vergroten."

Katrien: "Ik ben hier zichtbaar voor de doelgroep. Dat is leuk en heel belangrijk. Want ik help ouders om een geschikte hobby voor hun kinderen te vinden." 

Els: "In mijn vorige job begeleidde ik al gezinnen. Ik kwam toen al vaak in een Huis van het Kind. Dus toen ik de kans kreeg om voor de Huizen van het Kind te werken, twijfelde ik geen seconde."

"Ik vind het enorm leuk om het aanbod voor Antwerpse ouders mee vorm te geven. Bovendien is geen enkele week hetzelfde. De vragen en noden van gezinnen uit Borgerhout is zijn heel divers. Dat, en de warme contacten met onze ouders maken mijn job uitdagend en levendig."

"Ik vind het geweldig dat ik ouders kan helpen om hun netwerk te vergroten."

— Yvonne Wanders

Je hebt zelf kinderen. Waar heb je al mee geworsteld als ouder?

Yvonne: "Na mijn scheiding verdiepte ik mij in de effecten van een scheiding op kinderen. Gelukkig communiceren we als ouders nog gewoon met elkaar, ondanks de verschillen die er zijn."

"Je vindt daarin een nieuwe weg, maar soms kan het nog lastig zijn als er bepaalde keuzes gemaakt moeten worden. Ze wordt natuurlijk steeds zelfstandiger en ook dat is een boeiende zoektocht."

Katrien: "Ik worstel waar veel ouders mee worstelen: een goed evenwicht vinden tussen werktijd en vrije tijd voor de kinderen."

Els: "Ik heb een nieuw samengesteld gezin met 6 tieners tussen 11 en 21 jaar. Bovendien ben ik plusmama voor de kinderen van mijn man. Ik denk dus vaak goed na over wat ik wanneer moet bespreken met mijn gezin."

"Dat is niet altijd gemakkelijk. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat de kinderen niet te veel hun smartphone gebruiken, zonder dat je de regels van de andere ouders schendt?"

Met wie wil je graag een dag op stap?

Yvonne: "Ik wil graag samenwerken met een kinderspeltherapeut. Ik vind het fascinerend wat kinderen met spel en tekeningen kunnen laten zien. Een dagje meekijken en bijleren zie ik zeker zitten."

Katrien: "Met kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens." 

Els: "De wereld door de ogen van een kunstenaar Rik Wouters zien, dat lijkt me wel wat. Zijn kunstwerken maken me blij en de liefde voor zijn vrouw is hartverwarmend."

Waar mogen we je altijd voor wakker maken?

Yvonne: "Om de Lotto te winnen en al om dromen en plannen te kunnen uitvoeren."

Katrien: "Een lekker verwenontbijt. Want een goed ontbijt sla ik nooit af."

Els: "Mijn kinderen mogen me altijd wakker maken. Liefst om iets liefs te zeggen en een haverlatté te brengen."

Nieuwsgierig naar het Huis van het Kind Borgerhout?

Blijf op de hoogte via

nieuwsbrief

en

facebook